Send News. Want a reply? Read this. More in the FAQ.   News Forum - All Forums - Mobile - PDA - RSS Headlines  RSS Headlines   Twitter  Twitter
Customize
User Settings
Styles:
LAN Parties
Upcoming one-time events:

Regularly scheduled events

Out of the Blue

Well, I followed through on my commitment to dope out my BSoD (thanks to all who offered help and suggestions), and was victorious, in that failing sort of way. I devoted a little more attention to the logs and determined I did have a hardware issue with my RAM. I got four matched sticks of RAM and installed them, and sure enough, my system passed the RAM test it previously failed. As for the bad news, this may come under the heading of not fixing something that isn't broken (I mentioned my system crashes were pretty infrequent), as when I headed out to the wasteland to play Borderlands 2 with my buddies last night, I began suffering all sorts of texture glitches and pauses, making the game unplayable, and some visual glitches are also showing up in desktop applications. So even though it was fine before my RAM swap, my new GTX 760 is now acting all flaky: 3DMark runs for a while, but eventually halts with one of two errors, the benchmark either quits saying Windows lost focus, or quits saying the video card was disconnected. I found forum posts suggesting EVGA cards don't like beta drivers, so I rolled back to the WHQL-certified drivers, but to no avail. The event viewer shows I have multiple listings of Event 500 and Event 501, which suggest switching to Windows 7 basic, and while these errors may well be related to my issue, they also date back not only to before I was experiencing these problems, but before I replaced my video card. Things are messed up enough that may have to turn to truly desperate measures and actually call EVGA tech support. Shudder. Wish me luck.

Desperate Links: Thanks Ant and Acleacius.
Play: Barons Gate.
Kingdom of Liars 3.
Links: 5 Shockingly Violent Back Stories of Everyday Traditions.
Media: GTA V - The Musical (GTA 5).

Post Comment
Enter the details of the comment you'd like to post in the boxes below and click the button at the bottom of the form.

2. Re: Out of the Blue Sep 10, 2013, 09:51 Verno
 
Have you tried monitoring the temperature of the card itself using GPU Temp or etc? Sounds like a bum card or heat related problem. I missed your specs, what PSU is driving this anyway?  
Avatar 51617
 
Playing: Shadow of Mordor, Peggle 2, TIE Fighter
Watching: Capturing the Friedmans, The Jungle, Person of Interest
Reply Quote Edit Delete Report
 
Subject
Comment
     
 
      ;)   ;)   :(   :(   :o   :o   %)   %)   :)   :)   :|   :|   ;P   ;P   X|   X|   :D   :D   More
 
Login Email   Password Remember Me
If you have a signature set up, it will be automatically appended to your comment.
If you don't already have a Blue's News user account, you can sign up here.
Forgotten your password? Click here.
 
          Email me when this topic is updated.
 

Special Codes

  • b[bold text]b
  • i[italic text]i
  • u[underline text]u
  • -[strikethrough text]-
  • c[code text]c
  • +[bullet point]+
  • q[quote text (indented)]q
  • [quote="Author"]quote text (indented)[/quote]
  • [url=Link]text[/url]
  • r{red text}r
  • g{green text}g
  • b{blue text}b
  • m{maroon text}m
  • s{secret text (shows in the background colour)}s

Forum Rules

  1. Disagree all you want but attacks of a personal nature will not be tolerated.
  2. Ethnic slurs and homophobic language will not be tolerated.
  3. Do not post spam, links to warez sites, or instructions on how to obtain pirated software.
  4. Abusing the forums in any manner that could be construed as 'griefing' will not be tolerated.


footer

Blue's News logo